Klubben støtter de streikende i hotell og restaurant.


Industri Energi klubben i Coor støtter de streikende i hotell og restaurant. Våre kollegaer i hotell og restaurant er i streik for bedre lønnsvilkår og rett til lokale forhandlinger.

Vi snakker om grunnleggende rettigheter for en arbeidsgruppe som lett blir glemt. Hotellrommet er rent og maten er klar når vi kommer. Vi kommer, spiser, drikker og sover. Og etterpå vasker de opp, rer opp, og lager mer mat til neste runde. Uansett hvor hektisk det er møter de oss med ett smil i korridoren, restauranten eller kantinen. Allikevel tjener de 77% av en industriarbeider.

Hotelleierene ligger på inntektstoppen i Norge, og de ansatte ligger på bunn. Det er ingenting ved dette som er rettferdig. Det er umoralsk å tjene seg rik ved å holde igjen på lønn og vilkår for sine ansatte. Myten om at disse «skaper arbeidsplasser» faller på sin egen urimelighet når de samtidig er med på å skape en underklasse i Norge.

Ved at de ansatte får en lokal forhandlingsrett kan man få til at noen av pengene som ellers ville havnet i lommen til eierene, og deretter på en konto i Seychellene, heller kommer de ansatte og lokalsamfunnet til gode. Det har våre kamerater fortjent gjennom hardt arbeid og gode smil.
Dette er våre kollegaer, og de har vår fulle støtte!